2011.04.21.
10:54

Írta: Figyeljél már ide!

Matolcsy szereti a nagy számokat

Százmilliárd forintos bürokráciacsökkentő csomagot lengetett be gazdaságunk nemzeti minisztere június végi határidővel. Sőt, augusztus végéig további négyszázmilliárdnyi, a teljes parlamenti ciklus alatt pedig összesen 2000 milliárdos könnyítést ígért Matolcsy György.

E sorok írója is kedveli a nagy számokat, pont ezért nyűgözte le gyerekkorában a csillagászat például. A miniszter kéjes autofellációja tehát érthető, de ettől még tudjuk ugyebár, hogy hazudik.

Vagy minimum csúsztat, félreinformál, féligazságokat mond, ahogyan azt már megszokhattuk honatyáinktól.

Miért? Egyrészt azért, mert egyenesen a teljes ország, párdon, nemzet megváltásaként harangozza be a vállalkozások adminisztratív terheit csökkentő intézkedéseket, amire a keret ugyebár onnan lesz (ha lesz), hogy máshonnan elveszik. Másképp nem megy, még a miniszter úr sem szarja a pénzt. Ugyebár.

Másrészt: Matolcsy azt is bejelentette, hogy nem lesz leépítés a közszférában, csak egyelőre nem pótolják a dolgozók „természetes fogyását” (természetes szelekció, mi?). Tudvalevő, hogy egy állítás igaz mivoltát sokkal nehezebb bizonyítani, mint a hamisságát, utóbbihoz ugyanis elég egyetlen példán keresztül cáfolni a kijelentést.

Én tudok egy ilyen példát. A közmédiát összefogó, igen kacifántos és nem kevésbé érthetetlen elnevezésű Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) elnöke kábé egy hete mondta el egy nyilvános konferencián, hogy még ez év végéig érdemi, lényeges létszámleépítésre kell számítani a közmédiumoknál, mert az egyszerűen nem tudja eltartani a jelenlegi állományt.

Matolcsy igen sajátosan értelmezi a közszféra kifejezés jelentését. "Talán" nem bír ellenállni a nagy számok nyújtotta maszturbációs gyönyörnek.

De nem ám.

4 komment

Címkék: györgy csomag megszorítás matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://napizacc.blog.hu/api/trackback/id/tr402844505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jobbágy 2011.04.21. 18:22:34

Nem kell hozzá szarni a pénzt, minekutána nem kerül semmibe, hogy egyszerűsítsenek, magyarán ugyan azt a lovettát egyszerre szedjék be és ne darabokban, óriási apparátust működtetve. Az meg, hogy a mesterségeseken felduzzasztott közszférából néhány faszvakarót nem kirúgnak, hanem valami szebben csengő kifejezés mentén küldenek el a búsba nagyon is ildomos. Csak lássuk!

Jobbágy 2011.04.21. 18:26:29

Nem kell hozzá szarni a pénzt, ugyanis az „nem kerül semmibe”, hogy ésszerűsítsenek, magyarán egyszerre szedjék be ugyan azt a lovettát, és ne darabokban, óriási apparátust működtetve. Az meg, hogy néhány faszvakarót elküldenek a mesterségesen felduzzasztott közszférából, a kirúgás helyett valami nyugodtabb kifejezés mentén, nagyon is ildomos. Gyakorlatilag csak retorikai kérdés...
süti beállítások módosítása