2011.04.26.
12:09

Írta: Figyeljél már ide!

Új alaptörvény: ez is megvolt, lehetne most már kormányozni?

Tegnap óta új alkotmánya van a Magyar Köztársaságnak. Pontosabban: új alaptörvénye Magyarországnak. Ideje hozzászokni.


Tekintve, hogy az átlagos magyar állampolgár még a közlekedés legalapvetőbb szabályait sem tartja megismerésre érdemesnek, nemhogy egy alaptörvényt, feleslegesen nem is vesztegetnénk sok szót a jogszabály rendelkezéseinek boncolgatására. Megtették ezt már sokan, sokszor, sok helyen az elmúlt hónapokban, és még sokáig sláger lesz ez a nálunk komolyabb sajtóban, utána lehet nézni, illetve előbb tessék elolvasni a törvényt a Magyar Közlönyben, vagy itt e, majd ha hatályba lép 2012. január elsején. (Mégis tudtak valamit a maják?)


Természetesen azért a Napi Zaccnak is van pár gondolata az új alaptörvényről. Itt van rögtön a „minek?” kérdése ugyebár, ami hónapok óta megválaszolhatatlannak bizonyul, hacsak a „csak”-ot el nem fogadjuk válasznak. Egyelőre úgy tűnik, muszáj lesz. A másik az, hogy igenis tré dolog egy alaptörvényt, egy ország jogrendjének a fundamentumát pátoszos populizmusra, néphülyítésre, öntelt, megalomániás emberek, illetve azok csoportjának sérülékeny egójának cirógatására használni. A Magyar Köztársaságban (csakazértis) jobboldalnak csúfolt politikai és világnézeti eszmerendszert magukénak vallókkal mindig is ez volt a baj.


„Majd ÉN megmondom a faszát, majd ÉN megmondom, ki hogyan éljen, majd ÉN megmondom, mi a helyes, NEKEM jogom van belepofázni a TE életedbe, ÉN nem tudok AZOKKAL együtt élni, ÉN nem bírom ki, hogy MÁSOK máshogyan látják a dolgokat, mert azt az ÉN elmocsarasodott szürkeállományom nem veszi be, hogy egynél több életviteli módszer is létezhet, és KÜLÖNBÖZŐ emberek békében élhetnek egymás mellett. ÉN félek attól, ami nem pont olyan, mint ÉN, ezért ki akarom irtani. De legalábbis ne lássam. Logikus érveim ugyan semmi mellett nincsenek, maximum annyi, hogy egyszer olvastam valamit egy vastag könyvben, de ha ellent mondasz, pofánverlek.”


Ezért van az új alkotmányban Isten meg Kúria, meg a vélt másik oldallal való burkolt kibaszások sora. Semmi más oka nincsen. Ez nem csak tré dolog, de veszélyes is. Ez ügyben azonban inkább optimista várakozó álláspontra helyezkedünk, így itt most rövidre is zárjuk okfejtésünket. Éljen a magyar törvényhozás motorja, és az ő aláírása!
 

2 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz alkotmány pál smitt

A bejegyzés trackback címe:

https://napizacc.blog.hu/api/trackback/id/tr642856394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 12:35:17

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2011.04.26. 14:21:09

Elég már az Alkotmányból!
emiksz.blog.hu/2011/04/26/34_valaki_egy_temat
"Itt most nem olyanokra gondolok, hogy a köztársasági elnök képes-e három jelszót (Legyen béke, szabadság és egyetértés) sorrendhelyesen megjegyezni, vagy eleve betelik a memóriája a saját nevében levő grammatikai aknamezőktől, mint például a dupla 't' betű."

Emiksz 2011.04.26. 14:24:19

Elég már az Alkotmányból!
emiksz.blog.hu/2011/04/26/34_valaki_egy_temat
"Itt most nem olyanokra gondolok, hogy a köztársasági elnök képes-e három jelszót (Legyen béke, szabadság és egyetértés) sorrendhelyesen megjegyezni, vagy eleve betelik a memóriája a saját nevében levő grammatikai aknamezőktől, mint például a dupla 't' betű."
süti beállítások módosítása