2011.05.18.
10:38

Írta: Figyeljél már ide!

Gyurcsány, a troll

Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök csúfos bukása után eltűnt a közéletből, újabban viszont egyre aktívabban véteti észre magát. Hijackelné az MSZP-t, vagy új pártot alapítana és azzal védené a demokráciát (!), szerintem ő se tudja, mit akar. Annyi mindenesetre továbbra is biztos: masszív közutálatnak örvend.

A magyar politikusok Szonda Ipsos-féle népszerűségi indexe 0 és 100 között pontozza az ország vezetőit. Az ex-kormányfő lett a legutóbbi, napokban publikált lista sereghajtója, tehát őt utáljuk a legjobban. Ez mondjuk nem túlságosan meglepő, az viszont már érdekesebb, hogy még ő is 21 pontot volt képes bezsebelni akkor, amikor a legnépszerűbb politikus 41-et.

A lista élén egyébként – ki nem találnátok – Kósa „Forintkiller” Lajos, a Fidesz második embere, országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere, stb. áll. A második helyen 38 ponttal büszkélkedő Orbánnak innen üzenjük: FAIL! A parlamenti kétharmad vezére ugyan egy ponttal megelőzi a köztársasági elnök Schmitt Pált, ami a kormányfők közül eddig csak Medgyessy „Útelágazódás” Péternek sikerült, ezzel együtt viszont pályafutásának eddigi legrosszabb eredményét hozza. A minisztereit azért még megelőzi Orbán (ahogy az összes többi úgynevezett közjogi méltóságot is), bár akkor lennénk csak igazán bajban, ha a kormány feje még mondjuk Matolcsynál vagy Pintérnél is silányabbul teljesítene a listán.

Külön öröm, hogy az álamfő, akinek a legfontosabb – tulajdonképpen egyetlen – funkciója a nemzet egységének megtestesítése, 37 pontot villant. Csak szólok: a politikailag rendkívül aktív (ebből fakadóan tehát a társadalom egyes szegmenseinek ellenérzését könnyen kiváltó) Sólyom László 42, az eszméletlenül ronda Mádl Ferenc 60-65, a köztársaság első elnöke, Göncz Árpád pedig 70-80 pontokat kapott ugyanezen a listán, vagyis durván kétszer annyit, mint a jelenlegi első helyezett.

A mostani számokhoz képest Fletó 21 pontos eredménye nem is rossz, pláne azok után, amiket művelt. A lista alapján Gyurcsány jelenleg igenis tényezőnek mondható, ami a magyar közélet szégyene. Ha nem akarjátok, hogy a parlamentben is divat legyen az elsőzés, ne szavazzatok a trollra.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp orbán fidesz gyurcsány sólyom parlament kósa miniszterelnök schmitt mádl göncz troll államfő matolcsy álamfő

A bejegyzés trackback címe:

https://napizacc.blog.hu/api/trackback/id/tr712913273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása